DE OMGEVING

In Ruurlo en omgeving valt op cultureel, culinair en sportief gebied enorm veel te beleven. Lees hieronder enkele suggesties .

KASTEEL RUURLO

In de bosrijke omgeving van de Achterhoek, ligt het bijzondere Kasteel Ruurlo. Het rijksmonument is een van de mooiste kastelen van Gelderland en wordt omringd door een prachtige Engelse landschapstuin.

naar de website van Kasteel Ruurlo

MUSEUM MORE GORSSEL

Museum MORE in Gorssel is het grootste museum voor Modern Realisme. MORE is een initiatief van Hans Melchers en toont een eeuw topkunst van grootmeesters zoals Carel Willink, Jan Mankes, Pyke Koch en Charley Toorop. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisselende tentoonstellingen die het oneindige spectrum van realistische kunst laten zien. 

naar de website van Museum MORE

DOOLHOF RUURLO

De doolhof van Ruurlo is met zijn oppervlakte van 8740 m2 de grootste van Nederland. De lengte van de paden bedraagt 1188 meter. In 1996 haalde de doolhof het Guiness Book of Records als grootste ter wereld. De paden zijn vanwege hun breedte (maar liefst vijf meter) bijzonder. Aan weerszijden van de paden bevindt zich een met gras begroeid talud, waardoor de hagen op verhoogde eilandjes lijken te staan.

naar de website van Doolhof Ruurlo

FIETSROUTENETWERK

Vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als in de Achterhoek. De vele fietspaden lopen langs boerderijen en kastelen, dwars door het bos of juist te midden van weilanden.
De Achterhoek heeft een rijke historie en dat is af te lezen aan de bijzondere gebouwen, zoals het kleinste kerkje van Nederland, of de vele kastelen die het gebied kent. Sommige kastelen zijn opengesteld voor bezoek, maar een aantal zijn ook particulier bezit. Veelal zijn de tuinen eromheen dan wel voor publiek opengesteld.

naar de website van het fietsknooppuntennetwerk

KASTEEL VORDEN

Kasteel Vorden is een unieke door particulieren bewoonde historische buitenplaats aan de rand van het Gelderse dorp Vorden. Omgeven door een weelderig bos- en parklandschap tussen Zutphen en Ruurlo zijn bezoekers van harte welkom om op dit fotogenieke kasteel te genieten van rijke historie in huiselijke sfeer.

naar de website van Kasteel Vorden

LEKKER ETEN IN DE OMGEVING

 

Hotel-restaurant Avenarius
Ruurlo
menukaart

Entree 1863
Doetinchem
menukaart

De Heikamp
Ruurlo
menukaart

De Heren van Wolfersveen
Wolfersveen
menukaart

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.